El projecte

El projecte

Projecte

El projecte Dades x Comerç és la cocreació de dues eines digitals, amb la participació activa del comerç de proximitat , orientada al seu enfortiment, en el context dels barris de Barcelona.
És un espai web amb visualitzacions interactives basades en dades obertes que donin informació estructurada i útil pel comerç local, i alhora també és un aplicatiu mòbil i portàtil que mostrarà dades de l’entorn a contrastar amb les dades pròpies.

 

Objectius

Es tracta d’un procés d’innovació amb ús de tecnologies data a nivell micro. L’objectiu principal del projecte és incorporar l’ús de dades al comerç de proximitat  com a element d’avanç cap a la transformació digital d’aquest. Així, es farà efectiu l’accés a recursos-dades obertes, públiques i gratuïtes, i a coneixements sobre el valor de disposar de dades en temps real.
Mitjançant la presa de decisions intel·ligents de negoci basades en dades empíriques (commerce business intelligence), i l’experiència de participació en el disseny de les eines digitals, el projecte planteja un escenari d’apoderament digital del comerç de proximitat.

 

Pla de treball

La primera fase del projecte consta de la localització, conjunta amb les associacions de comerciants, de dades obertes en un procés per crear l’eina digital a 3 zones comercials seguint els següents pasos:

  • Cerca i expedició de les dades obertes amb les que han de comptar les eines digitals
  • Contrast de les funcionalitats de les eines i de la utilitat de les dades amb comerç
  • Desenvolupament dels prototips web i app
  • Divulgació sobre l’impacte i potencialitats del projecte

La segona fase consta de la creació d’un model d’implantació amb la participació del comerç, a 3 zones noves, en base al “feedback” dels comerços en l’ús de l’aplicatiu a les primeres 3 zones.

  • Contrast de funcionalitats de l’aplicatiu a les 3 zones noves + “feedback” sobre el seu ús a les 3 zones anteriors
  • Desenvolupament del prototip final de l’aplicatiu
  • Divulgació final sobre els resultats i futurs desenvolupaments del projecte